Terug

Klantenservice - Neem contact op

Neem contact op

* Verplichte velden

Veelgestelde vragen


1. LED

1.1 Wat betekent de IP waarde?

Wat betekent de IP waarde?

De IP waarde geeft aan in hoeverre het product is beschermd tegen stof, vocht en water. Dit is zeer van belang bij het kiezen van de juiste LED lamp voor de gewenste toepassing. De IP waarde is een afkorting voor 'Ingress Protection'.
Het eerste getal van de IP waarde geeft aan in hoeverre het beschermd tegen stof, een hoge stofdichtheid is met name van belang in stallen en productieomgevingen waar veel stof vrij komt. 
Het tweede getal van de IP waarde geeft aan in hoeverre het bescherming bied tegen vocht. De vochtdichtheid van het product is met name van belang wanneer deze in een onbeschermde buitenomgeving wordt gebruikt, maar ook in stallen waar regelmatig wordt schoongemaakt met hogedruk reinigers.

 

Bij alle producten van Lumev wordt duidelijk vermeld wat voor IP waarde het product heeft. 

1.2 PIR of Microwave sensor?

Afhankelijk van de ruimte die je wilt verlichten, kun je kiezen tussen twee type bewegingssensoren: de Passief Infrarood (PIR) of microwave sensor. De PIR sensor detecteert beweging door infrarood licht te meten dat wordt uitgestraald door bewegende objecten die warmte afgeven. De microwave sensor gebruikt microgolven in plaats van warmte voor het detecteren van beweging en kan dit bovendien door glas en hout heen.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box